VOCBeleggen heeft één duidelijke missie:

Ondernemend beleggen voor iedereen mogelijk maken en samen vermogen opbouwen
Ons verhaal

Ondernemend beleggen

Met VOCBeleggen willen wij ondernemend beleggen weer op de kaart zetten. Onze ambitie is om dit voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken. Beleggen als een ondernemer die een heldere visie heeft. Die de kansen ziet en grijpt en met het nemen van aanzienlijke, maar beheersbare risico’s, op de lange termijn iets groots wil opbouwen. Deze ondernemende visie is vandaag de dag schaars onder veel beleggers. Hiervoor moeten we helemaal terug naar ondernemende tijden zoals de 17e eeuw, het VOC tijdperk. Met onze VOC beleggingsfilosofie en -strategie denken wij dat het anders kan. Wij hebben beleggend Nederland iets unieks te bieden.

De VOC filosofie

Beleggen volgens de VOC beleggingsfilosofie bestaat uit het investeren in een wereldwijd gespreide portefeuille van degelijke bedrijven, aangevuld met alternatieve beleggingen en een aantal actief beheerde optiestrategieën. Dat laatste stelt ons in staat om de risico’s beheersbaar te houden tijdens onze zoektocht naar hoge rendementen. Het ondernemende karakter zit hem onder andere in het feit dat wij deze portefeuille met een verantwoorde hefboom van gemiddeld twee beleggen in combinatie met uitgekiend risicobeheer.

Wij streven continue naar een optimale risico/rendementsverhouding voor onze klanten en handelen daarom binnen ons fonds uitsluitend volgens de VOC beleggingsstrategie. Onnodige risico’s; zoals beleggen in volatiele bedrijven, beperkte spreiding of valutarisico’s, worden vermeden. En daarbij hebben we oog voor eventuele tegenslagen op de korte termijn. Wij nemen alleen gecalculeerde risico’s indien we daarvoor voldoende betaald worden in de vorm van rendement. Kortom, ondernemend beleggen met een beheersbare en overzichtelijke hefboom, om zo op lange termijn een aanzienlijk vermogen op te bouwen.

Beleggen is onze passie, onze sport en onze obsessie!

Hoe we het doen

We Think, We Build, We Share

 

 

We Think…

We doen voortdurend onderzoek naar de laatste ontwikkelingen op beleggingsgebied, om zo onze strategieën continue te perfectioneren. Dit biedt een sterk fundament voor een toekomstbestendige hefboomstrategie.

 

 

We Build…

Wij combineren visie en strategie met onze jarenlange beleggingservaring en solide risicobeheer. Dat stelt ons in staat te bouwen aan lange termijn rendementen en verdieping van kennis voor onze klanten.

 

 

We Share…

Wij delen continue onze kennis en ervaring via ons online visie & kenniscentrum. Daarnaast ervaart u onze toegevoegde waarde door te participeren in ons VOC Fonds.

Het VOC Fonds

Naar het VOC Fonds
Ons DNA

Gevormd in meer dan 20 jaar

Het DNA van het VOC gedachtegoed is in de loop van ruim 20 jaar stap voor stap tot stand gekomen. Grondlegger Rob Stuiver staat aan de wieg van de VOC filosofie. Binnen enkele jaren daarna bijgestaan door Jeroen Koster op optiegebied. Sinds vijf jaar denkt Joep van Bohemen mee op strategisch en praktisch gebied. Jarenlang onderzoek, praktijkervaring alsmede diverse crisissen met forse beursdalingen hebben bijgedragen aan het fijnslijpen van de solide en doordachte VOC strategie.

Het VOC gedachtegoed is in 2013 in een stroomversnelling gekomen toen Rob Stuiver fulltime is gaan beleggen volgens de VOC strategie. Na meerdere succesvolle beleggingsjaren voelde hij de behoefte om de opgebouwde kennis breder te gaan delen. Eerst met een boek over de beleggingsfilosofie en vervolgens via een kennisportaal over ondernemend beleggen VOCBeleggen.nl Hierop volgden veel positieve reacties uit de markt over deze manier van beleggen.

In 2016 is de logische stap gezet om de VOC beleggingsfilosofie onder te brengen in een actief beheerd fonds. Om deze laatste stap te zetten en het VOC gedachtegoed en beleggingsstrategie verder te professionaliseren zijn Jeroen Koster, Joep van Bohemen en Tenne Tromp permanent het team komen versterken. Dit gedreven team biedt nu het actief beheerde VOC Fonds aan.

Het team

Maak kennis met het VOC team

Rob Stuiver

Fund Manager

Rob Stuiver (1968) is dagelijks bezig om het VOC Fonds te beheren en is verantwoordelijk voor het resultaat.
Rob is al vanaf de jaren ’90 actief in de beleggingswereld. Vanaf 1993 is hij actief geweest in diverse functies als beleggingsadviseur bij ABN AMRO, de laatste 5 jaar hiervan als adviseur van de meest vermogende families van Nederland binnen de afdeling Private Wealth Management. Eind 2013 is Rob voor zichzelf begonnen om de geheel door hemzelf uitgewerkte manier van beleggen door te ontwikkelen tot de VOC strategie. Hierover schreef hij in 2015 het boek “Van Stuiver tot Miljardair”. In 2017 is Rob gestart met het VOC Fonds. Zijn visie omtrent beleggen in combinatie met een hefboom is in de loop der jaren steeds verder verfijnd.

Joep van Bohemen

Fund Manager

Joep van Bohemen (1986) is mede verantwoordelijk voor het resultaat van het VOC Fonds en de beleggingsstrategieën.
Joep begon zijn loopbaan in 2009 in de bancaire sector en is meer dan 6 jaar in dienst geweest bij ABN AMRO. Eerst bij de beleggingsafdeling van Private Wealth Management waar hij zich bezig hield met het samenstellen en adviseren van maatwerk beleggingsportefeuilles. De laatste jaren bediende hij de grootzakelijke klanten bij ABN AMRO Corporate Banking. In 2016 was hij in dienst als consultant bij Beaufort Corporate Consulting waar hij zich richtte op het herstructureren van bedrijven. Joep heeft een grote passie voor beleggen, die hij graag combineert met zijn diepgaande kennis over financiële markten en bedrijfswaarderingen.

Tenne Tromp

Client Manager

Tenne Tromp (1975) is vanaf de start van het VOC Fonds verantwoordelijk voor alle klant gerelateerde zaken.
In 1999 is Tenne in dienst getreden van ABN AMRO en is daar 16 jaar werkzaam geweest als beleggingsspecialist en directeur beleggen. In deze periode is hij verantwoordelijk geweest voor private banking klanten in Amsterdam en later de beleggende klanten van kantoor Wassenaar. Zijn kracht zit in relatiemanagement en het schakelen met diverse type klanten.
Tenne heeft één focus: altijd de verwachtingen van de klant overtreffen.


Jeroen Koster

Trading Manager

Jeroen Koster (1968) is in hart en nieren een handelaar en hij staat geheel ter beschikking voor het VOC Fonds.
Jeroen begon zijn loopbaan als optiehandelaar in 1996 en heeft jarenlang op de vloer van Beursplein 5 staan handelen voordat hij zich toelegde op de schermenhandel. Daarnaast heeft hij meerdere teams van handelaren aangestuurd en is Corporate Trainer geweest bij een van de grootste handelshuizen in Nederland. Verder gaf hij diverse trainingen op het gebied van energiehandel aan specialisten van alle bekende energiebedrijven.
Door de kennis en ervaring van Jeroen kunnen we tegen de beste prijzen handelen en hierdoor komen de optiestrategieën van het VOC fonds tot optimaal rendement.

Boris Broeders

Business Development Manager

Boris Broeders (1971) is verantwoordelijk voor het begeleiden van groei-initiatieven rond het VOC Fonds. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het risicomanagement en voor compliance. Vanaf 1997 heeft hij in verschillende functies zijn passie voor beleggen professioneel vorm kunnen geven. Eerst als beleggingsanalist in dienst van ABN AMRO Asset Management en later als Investor Relations Officer voor ABN AMRO Bank. Vanaf 2007 heeft hij diverse managementfuncties bekleed, waaronder die van Hoofd Investment Management binnen ABN AMRO MeesPierson Private Wealth Management. Later werd hij leidinggevende in de dealingroom van ABN AMRO. Per 1 december 2017 is hij het team van het VOC Fonds komen versterken.

Kennismaken met het team?

Neem contact met ons op.

Bel mij terug Stuur een bericht