2 mei 2017 | Rob Stuiver |

 

In 1602 sloegen diverse Nederlandse Beleggers in Scheepvaartexpedities hun handen ineen om gezamenlijk risicovol te beleggen. Het eerste aandeel wereldwijd was geboren en verdubbelde menigmaal in waarde. De VOC ofwel Vereenigde Oost-Indische Compagnie leidde voor Nederland tot een ongekende rijkdom

Eind jaren 90 probeerde een slordige half miljoen Nederlanders het opnieuw met AandelenLease, helaas stapelden de verliezen zich op. Niet zo vreemd overigens als je tegen 12% leent en hiermee slecht gespreid met een hefboom boven de 3 belegt in een beurs die al 2 decennia is gestegen. Mede daarom leven we nu in een land waarin we risico iets vies vinden en sparen tegen nog geen 1% rente degelijk.

Vanaf 2016 gaat dat veranderen met VOC Beleggen. De combinatie van bovenstaande ondernemerslust, maar dan door te lenen tegen een rente van rond de 0% en hiermee via een supergoed gespreide portefeuille met een hefboom van ongeveer 2 beleggen in een beurs na 2 verloren beursdecennia!

Ik hoop dat weer honderdduizenden Hollanders het saaie spaarstof van zich afblazen en hun eigen VOC mentaliteit ontdekken. Doel is elke 2 a jaar 3 uw geld te verdubbelen, op deze site vind u alle bijbehorende theorie, voorbeelden en de actualiteit rondom hefboombeleggen.

Waaronder ook de relevante hoofdstukken uit mijn boek “Van Stuiver tot Miljardair”, hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2:

“het ver-1000 voudigen van uw vermogen in 20 jaar”.

Hier lees je dat je bij een normale beurs van 10% rendement, aangevuld met 3 x 2% toegevoegde waarde uit Conservatieve Aandelen, Opties en Alternatives en een beetje bijsparen je om het jaar je vermogen kan laten verdubbelen.

Maar ook als het rendement van je portefeuille slechts 12% bedraagt en je constant met een hefboom van 2 belegt verdubbel je precies elke 3 jaar, ook geen slecht vooruitzicht.

Kijk maar wat je er zelf van verwacht….

Door uw Eigen Vermogen, aangevuld met krediet op inkomen te beleggen in een breed gespreide beleggingsportefeuille bestaande uit Low Volatility Aandelen aangevuld met Opties en Alternatives, en dit met een hefboom van circa 2 (Money Management) waarbij je tegen 0% geld leent, bereik je na een emotionele achtbaan (Gevoel) met af en toe een flinke terugslag (risico), een aanzienlijk Vermogen. Denk hierbij aan een ver-1000 voudiging in 20 a 30 jaar….

Download boek.

 

Lees ook onze blogs

4×4 deel II: de leveraged ETF

14 januari 2020 | Rob Stuiver | Blogs Hefboom van 2

In deze serie van vier over hefboombeleggen bespreken we deze keer de populaire leveraged ETF’s. Ofwel trackers met een hefboom. Met name populair in Amerika, in Nederland steekt men liever geld in de turbo’s,,,

Voorspelling 2020: AEX naar 625 punten

2 januari 2020 | Rob Stuiver | Blogs Money management

Na de lading van research van alle fondshuizen met voorspellingen voor het beleggingsjaar 2020 kan ik maar een conclusie trekken: “oude wijn in nieuwe zakken”.

Beurs verder omhoog? Ik neem de route met de 4×4

24 december 2019 | Rob Stuiver | Blogs Hefboom van 2

De laatste tijd is er weer veel discussie over hefboombeleggen. Als pleitbezorger van deze manier van beleggen mag mijn standpunt in die discussie duidelijk zijn. Graag neem ik je de komende vier blogs mee in mijn denkwereld.

Interesse in de nieuwsbrief en blogs?

Ja, ik wil mij graag inschrijven

naar het inschrijfformulier