2 mei 2017 | Rob Stuiver |

 

In 1602 sloegen diverse Nederlandse Beleggers in Scheepvaartexpedities hun handen ineen om gezamenlijk risicovol te beleggen. Het eerste aandeel wereldwijd was geboren en verdubbelde menigmaal in waarde. De VOC ofwel Vereenigde Oost-Indische Compagnie leidde voor Nederland tot een ongekende rijkdom

Eind jaren 90 probeerde een slordige half miljoen Nederlanders het opnieuw met AandelenLease, helaas stapelden de verliezen zich op. Niet zo vreemd overigens als je tegen 12% leent en hiermee slecht gespreid met een hefboom boven de 3 belegt in een beurs die al 2 decennia is gestegen. Mede daarom leven we nu in een land waarin we risico iets vies vinden en sparen tegen nog geen 1% rente degelijk.

Vanaf 2016 gaat dat veranderen met VOC Beleggen. De combinatie van bovenstaande ondernemerslust, maar dan door te lenen tegen een rente van rond de 0% en hiermee via een supergoed gespreide portefeuille met een hefboom van ongeveer 2 beleggen in een beurs na 2 verloren beursdecennia!

Ik hoop dat weer honderdduizenden Hollanders het saaie spaarstof van zich afblazen en hun eigen VOC mentaliteit ontdekken. Doel is elke 2 a jaar 3 uw geld te verdubbelen, op deze site vind u alle bijbehorende theorie, voorbeelden en de actualiteit rondom hefboombeleggen.

Waaronder ook de relevante hoofdstukken uit mijn boek “Van Stuiver tot Miljardair”, hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2:

“het ver-1000 voudigen van uw vermogen in 20 jaar”.

Hier lees je dat je bij een normale beurs van 10% rendement, aangevuld met 3 x 2% toegevoegde waarde uit Conservatieve Aandelen, Opties en Alternatives en een beetje bijsparen je om het jaar je vermogen kan laten verdubbelen.

Maar ook als het rendement van je portefeuille slechts 12% bedraagt en je constant met een hefboom van 2 belegt verdubbel je precies elke 3 jaar, ook geen slecht vooruitzicht.

Kijk maar wat je er zelf van verwacht….

Door uw Eigen Vermogen, aangevuld met krediet op inkomen te beleggen in een breed gespreide beleggingsportefeuille bestaande uit Low Volatility Aandelen aangevuld met Opties en Alternatives, en dit met een hefboom van circa 2 (Money Management) waarbij je tegen 0% geld leent, bereik je na een emotionele achtbaan (Gevoel) met af en toe een flinke terugslag (risico), een aanzienlijk Vermogen. Denk hierbij aan een ver-1000 voudiging in 20 a 30 jaar….

Download boek.

 

Lees ook onze blogs

Beleggen in roerige tijden. Hoe ga je om met de hefboom….

12 Maart 2020 | Rob Stuiver | Blogs Hefboom van 2

Stap voor stap komen de westerse economieën nu ook tot stilstand door de immense impact van het Covid-19 virus. Een recessie in vele landen ligt op de loer, hoewel alleen de angst hiervoor de beurzen al in een felle neerwaartse spiraal heeft doen belanden.

Proefballon: Eerlijk zullen we alles delen

27 februari 2020 | Rob Stuiver | Blogs Money management

Zoals je geregeld kunt lezen is Nederland nogal eens in paniek over de pensioenen en maken we ons zorgen of we wel alles kunnen betalen. Terwijl we een van de best gefundeerde pensioenstelsels hebben ter wereld. Nederland is welvarend. Toch is het begrip inkomens -en vermogensongelijkheid een interessant thema. 

4×4 deel IV: Hefboom via callopties

12 februari 2020 | Rob Stuiver | Blogs Hefboom van 2

In deze serie van vier over hefboombeleggen bespreken we deze keer de Opties. De optiemarkt is in Nederland zeer volwassen, wij hebben niet alleen de oudste maar ook gelijk een van de meest liquide optiemarkten ter wereld.

Interesse in de nieuwsbrief en blogs?

Ja, ik wil mij graag inschrijven

naar het inschrijfformulier